كرة صغيرة في الرقبة تحت الشعر

رقم الاستشارة الطبية: 4408
تاريخ الاستشارة: 14 مارس 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 708
زائر
في رقبتي تحت شعري على طول الناحيه الشمال اول رقبتي لقيت بس جوه الجلد مش بارزه فوق الجلد كره صغيره خالص انا عايزه اعرف ايه لما بدوس جامد بترجع وجع بسيط

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
مفيش اي مرض
هذه غدة ليمفاوية ملتهبة بسبب حدوث التهاب في أي شيء محاور لها مثل اللوزتين والأسنان والأذن ويجب تناول مضاد حيوي مناسب .

هذه غالبا غده لمفاويه متضخمه قد تكون بسبب التهاب في منطقه الراس والرقبه مثلا التهاب الحلق او التهاب اللوزتين او التهاب الاذن ينصح بالمتابعه وتقييم الحاله من قبل طبيب لمحاوله معرفه سبب التضخم

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
قد تكون هذه الكرة نتيجة التهاب بالغدد اللعابية أو كيس دهني و لذلك ينصح باستشارة الطبيب المختص لتحديد السبب بدقة أكثر.. مع التمنيات بالشفاء العاجل