في أي شهر يتم تحديد شهر الجنين؟

رقم الاستشارة الطبية: 11717
تاريخ الاستشارة: 3 سبتمبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 393
زائر
انا حامل في الرابع عملت سونار من اسبوع وكان يوم وقالي بنت بس في حملي الاول في بنتي اتأخرت في الظهور ومكنش الدكتور عارف يحدد لحد اخر الخامس قال بنت
فهل ممكن السونار يغلط لان ظهرت ف الرابع وامرا بعرف الاكيد يعني بيكون واضح جدا نوع البيبي

الجنس
أنثى
العمر
الوزن

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
بالرابع لا يكون واضح والاكيد بالخامس واحيانا للسادس

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
في الشهر الرابع يمكن تحديد نوع الجنين و لكن بصعوبة.. و قد يكون الطبيب تأكد من فحص نوع الجنين.. فان ذلك يعتمد على وضعية الجنين أثناء عمل السونار.. و للتأكد أكثر يمكن عمل سونار في الشهر الخامس.. مع التمنيات بحمل سعيد و ولادة آمنة أن شاء الله