نحافة اسهال انتفاخ بطن

رقم الاستشارة الطبية: 64006
تاريخ الاستشارة: 1 أكتوبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 73
زائر
نحافة اسهال انتفاخ بطن

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
تشخيص الطبيب
مرض بارتر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لو حضرتك تقصدين حاله مزمنه من النحافه والاسهال وانتفاخ البطن ده له اسباب عديده طبعا لكن بالنسبه لابنك كمريض بمتلازمه برتر وهي عيب خلقي بيصيب الكلى فبيؤدي الا ان الانابيب بتتخلص من الهيدروجين بيصبح الدم قلوي وبتنقص نسبه البوتاسيوم في الدم
كل ذلك بيؤثر على التمثيل الغذائي وبيؤدي لضعف النمو في هؤلاء الاطفال وبيحتاج طبعا عنايه خاصه وتغذيه سليمه حاولي تعوضي له العناصر المفقوده عنده يعني مثلا عنصر البوتاسيوم موجود في الموز وعنصر الصوديوم موجود في البرتقال
البيض ايضا مهم جدا للأطفال
وارجو طبعا تعملي تحليل صورة دم و
وتحليل براز وتحليل بول وتشوفي نسبه البوتاسيوم والصوديوم في البول وارجو
متابعه وزن الطفل وطوله كل فتره عند طبيب الاطفال
وممكن اعطاء الطفل فيتامين
vitaphos

التعديل الأخير: