السلام عليكم لو سمحتوا انا 23 سنة بعاني من تعرق اليدين...

رقم الاستشارة الطبية: 98398
تاريخ الاستشارة: 3 فبراير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 44
زائر
السلام عليكم لو سمحتوا انا 23 سنة بعاني من تعرق اليدين والقدمين منذ الطفولة والتوتر الزائد مع سرعة ضربات القلب وفرط الاستجابة للمؤثرات لا اراديا يعني مثلا احيانا لو حد عطس جمبي او اي صوت مفاجئ بتغض واحيانا لا بكون طبيعي و احيانا بتوتر في مواقف عادية مثلا لو بلعب على الموبايل ببقا متوتر ومشدود وايدي بتعرق لا اراديا وعملت تحليل الغدة الدرقية tsh وكان طبيعي

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
التعديل الأخير:

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
دة اضطراب في الجهاز العصبي الثمبثاوي
وعلي فكرة لست وحدك دي مشكله منتشرة جدا
وسببه بالتأكيد طفرة جينيه
بيتميز بتعرق شديد من كفوف الايدي والاقدام وبيزيد مع التوتر والعاب ال games المثيرة للاعصاب
في طرق علاج مختلفه مثل حقن العصب بوتكس او قطع العصب جراحيا وانا لا افضل كلتا الطريقتين
وانصحك تتعايش مع الامر
وتبعد عن التوتر
ولو في رهاب اجتماعي ممكن تستشير طبيب نفسي حيكتبلك مضادات قلق