عندي لغبطه في الدوره الشهريه بقالها سنه تقريبا بتتاخر من ٤ ل ١٠ ايام اقصى حاجه وتقريبا شهر وشهر شهر منتظمه وشهر ملغبطه كشفت لقيت عندي تكيسات...

رقم الاستشارة الطبية: 50166
تاريخ الاستشارة: 4 أكتوبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 122
زائر
عندي لغبطه في الدوره الشهريه بقالها سنه تقريبا بتتاخر من ٤ ل ١٠ ايام اقصى حاجه و تقريبا شهر و شهر
شهر منتظمه و شهر ملغبطه كشفت لقيت عندي تكيسات عالمبيض اليمين و زياده ف الوزن حوالي عشرة كيلو ف سنه الدكتورة كتبتلي على سيدوڤاچ و برشام كده باخد منه نص قرص مرتين في الاسبوع لتنسيف اللبن مع العلم انا والده من ٤ سنين بس كان لسه في لبن بسيط المهم اني بعد ما روحت للدكتورة مقدرتش انتظم عالسيدوفاج لأنو تعبني جدا و البيريوت بقالها شهرين مجتليش و دي اول مره تحصل اتمنى حد يفيدني و شكرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
سيدوڤاچ
تشخيص الطبيب
تكيس مبايض

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يؤدي الإصابة بتكيسات المبايض الي اختلال الهرمونات والتاثير علي انتظام الدورة
يجب إجراء الفحوصات الآتية
Fsh , lh
Serum prolactin level
يمكنك استعمال أقراص gynera يوميا لمدة 21يوم وتوقف لمدة أسبوع لثلاثة أشهر متتالية لتنظيم الدورة والمساعدة في علاج التكيسات
كما يجب اتباع حمية غذائية لانقاص الوزن