عندي صداع من فترة طويلة جداً وفاكر إن من كام سنة كده تقريباً في الثانوي كان من شدته كنت بعيط حرفياً والنهارده جالي تاني صداع نصفي شديد في النصف...

رقم الاستشارة الطبية: 37103
تاريخ الاستشارة: 14 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 297
زائر
عندي صداع من فترة طويلة جداً و فاكر إن من كام سنة كده تقريباً في الثانوي كان من شدته كنت بعيط حرفياً والنهارده جالي تاني صداع نصفي شديد في النصف الأيسر وبيخلي عيني الشمال تدمع بره جامد وخدت حباية بنادول خف شوي الكلام ده من ساعة ولا حاجة بس حالاً بدأ يرجع أهو، لو تكرمتم يا حضرات ده ايه وبسبب ايه وأعمله ايه.

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا أعمل
الحالة النفسية
مقدرش أحكم
أمراض مزمنة
لأ
أدوية مستخدمة
بنادول بس
تشخيص الطبيب
ماروحتش

Dr Marwa Ibrahim

الاخ الكريم ،هذا نوع من الصداع قد يكون صداع نصفي او عنقودي ، يجب معرفة العوامل المحفزة له فالصداع النصفي له عوامل تساعد علي حدوث النوبات كشم روائح معينة او تناول اطعمة او مشروبات او تغير الطقس
كما يحدث الصداع العنقودي في نوبات قد تستمر لاشهر وقد تمتنع لسنوات ثم تعود فجأة وتشمل نفس الاعراض التي تعاني منها
العلاج بادوية او بخاخ انف يحتوي علي مجموعة التريبتانات ويصفها طبيب المخ والاعصاب بعد عمل اشعة مقطعية وتقييم حالتك ووصف الجرعة المناسبة