عندي التهاب جامد ف البواسير هيا خارجيه بقاله حوالي 4 ايام الالتهاب حواليها قل شويه بس لسه ف تعب جامد وف نزيف ولسه مختفتش واستخدمت مراهم ومسكنات...

رقم الاستشارة الطبية: 35938
تاريخ الاستشارة: 20 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 538
زائر
عندي التهاب جامد ف البواسير هيا خارجيه بقاله حوالي 4 ايام الالتهاب حواليها قل شويه بس لسه ف تعب جامد وف نزيف ولسه مختفتش واستخدمت مراهم ومسكنات كتير ممكن اخد ايه ؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج

Dr Heba Salaheldin

أخصائي رعاية
عليكم السلام ورحمة الله
معلش علاج احتقان البواسير الخارجيه بيطول شوية بس تمشي علي العلاج الاتي بالظبط
اولا الجلوس في حمام مياه دافئة يوميا بعد التبرز
عمليه التبرز لابد ان تتم يوميا وتفادي الامساك نهائيا باستخدام ملين لفترة لحين انتظام عمليه الاخراج والشفاء مثل نقط البيكولاكس بعد العشا يوميا ١٥ نقطة علي ربع كوب ماء
الابتعاد عن الاطعمة الحارة تماما
النوم علي البطن فترات حتي التماثل للشفاء
استخدام كريم سيديبروكت ٣ مرات يوميا
الفنترن قرصين صباحا ومساء لمدة اسبوعين
هاي بيوتك ١ جم كل ١٢ ساعه خمس ايام
دافلون ٥٠٠ كبسوله كل ٦ ساعات لمدة ٣ شهور
واي مسكن بترتاح عليه
الالتزام بالعلاج يؤدي للشفاء بأذن الله

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، التهاب البواسير الشرجية في حالة النزف قد يكون مصاحبا بشره شرجي مع حدوث الامساك بسبب الالم يصعب اخراج البراز ويؤدي الي حدوث جروح بالغشاء المبطن للمستقيم مؤديا لحدوث الشرخ الشرجي والنزيف
يحب العرض علي الطبيب لفحص المستقيم والتأكد من وجود شرخ شرجي من عدمه وتقييم مرحلة البواسير
العلاج
Daflon 500قرص مرتين يوميا
Neohemorrhan دهان خارجي وداخلي للبواسير ثلاث مرات
مع الحرص علي شرب الماء بكثرة وتجنب حمل الأشياء الثقيلة أو الحزق لاي سبب