عملت عمليه دوالي من اربع سنين وعندي قيله مائيه والدكتور قالي مفيش منها اي ضرر خالص ووقت ما تبقي عاوز تشيلها هتبقي عمليه جراحيه بسيطه من 5 شهور رحت...

رقم الاستشارة الطبية: 36321
تاريخ الاستشارة: 29 ديسمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 416
زائر
عملت عمليه دوالي من اربع سنين وعندي قيله مائيه والدكتور قالي مفيش منها اي ضرر خالص ووقت ما تبقي عاوز تشيلها هتبقي عمليه جراحيه بسيطه من 5 شهور رحت كسفت علشان كنت بحس بوجع ف الخصيتين وعملت دوبلر وطلع مفيش اي حاجه خالص بس من حوالي شهر حسيت ان في كتله او عروق ع الخصيه الشمال واحيانا لما بتكون الخصيه متدليه بتبقي ظاهره جدا وبشوفها في المرايا ورحت للدكتور وفحص وقالي ان مفيش حاجه وان دا البربخ وقالي ان متلحقش في 5 شهور بعد الدوبلر الدوالي تظهر فهل فعلا دا حقيقي علشان انا قلقان جدا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr Marwa Ibrahim

الاخ الكريم ، اعراض دوالي الخصية وجود الم مع احتقان الاوردة وظهورها اثناء بذل مجهود يؤدي الي احتقان الدم في الحوض كما في حالة الامساك او رفع الاثقال مثلا
يمكن ان تظهر الدوالي خلال هذه الفترة اذا كان احتقان الحوض يحدث بصفة مستمرة واذا كان لديك ضعف بجدار الاوردة
يجب العرض علي طبيب المسالك البولية لعمل دوبلر علي الخصيتين لتشخيص الأوردة المحتقنة التي تلاحظ وجودها ومتابعة وجود القيلة المائية
يمكنك تناول اقراص daflon 500 مرتين يوميا
Ruta c 60 ثلاث مرات يوميا
مع الابتعاد عن مصادر احتقان الحوض بسب الحزق