عملت عملية رباط صليبى من ٢٠ يوم وفكيت الغرز امبارح ماعدا غرزة فكيت نصها ونص الخيط لازق ف الجلد من جوا مش عارف اعمل ايه ؟ هل اشدة بقوة ولا اسيبة...

رقم الاستشارة الطبية: 38953
تاريخ الاستشارة: 20 فبراير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 304
زائر
عملت عملية رباط صليبى من ٢٠ يوم وفكيت الغرز امبارح ...ماعدا غرزة فكيت نصها ونص الخيط لازق ف الجلد من جوا ..مش عارف اعمل ايه ؟ هل اشدة بقوة ...ولا اسيبة حيقع لوحدة ولا لازم اجراء معين ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
محام
الحالة النفسية
تمام
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
لو سمحت عملت عملية رباط صليبى من ٢٠ يوم وفكيت الغرز امبارح ...ماعدا غرزة فكيت نصها ونص الخيط لازق ف الجلد من جوا ..مش عارف اعمل ايه ؟ هل اشدة بقوة ...ولا اسيبة حيقع لوحدة ولا لازم اجراء معين ؟
أهلاً عمرو
يجب إزالة الخيط و يمكن ذلك عن طريق تنظيف الجرح ببتادين و أثناء التنظيف قم بإزالة الخيط. لا ينصح إزالته بشدة .. فقط قم بسحبه بهدوء .. إذا سبب ألم أو حرقان لا تكمل سحبه و تستطيع الرجوع للتمريض أو الطبيب لإزالته إذا لم تتمكن. لا ينصح أيضاً بتركه ف الجرح .. نتمنى لكم السلامة والعافية.