عملت تحليل calprotectin طلع ٢٠٣ و schebo test طلع ايجابي والدم في البراز سلبي واخذت فلاجيل ثم اعدت التحاليل وكلها سليمة

رقم الاستشارة الطبية: 43913
تاريخ الاستشارة: 26 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1907
زائر
عملت تحليل calprotectin و طلع ٢٠٣ و schebo test و طلع ايجابي و دم في البراز سلبي و بعدها روحت للدكتور قالي خدي فلاجيل لمدة ١٠ ايام و عيدي التحاليل و طلعت كل التحاليل سليمة و النسب كلها كويسة هل اكتفي بكدة ولا اعيد التحاليل تاني بعدها بفترة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أدوية مستخدمة
Lustral

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
معني إن calprotec tin عالي أن في التهاب أمعاء ومعني أن تحليل schebo
طلع إيجابي أن في دم مخفي ف البراز
ده بيكون موجود أما بسبب عدوي بكتيريا أو بسبب
وجود مرض مناعي من نوع امراض التهاب القولون المزمنه
لكن طالما اتحسنتي بعد الفلاجيل مفيش مشكله لكن تابعي بالتحاليل دي كل فترة

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
يستخدم تحليل calprotectin in stool للكشف عن التهابات القولون وارتفاعه لديك يدل على وجود مرض التهابى بالقولون ولكن لا يعد تشخيصا قاطع لكنه قد يرتفع مع بعض الادوية مثل مضادات الحموضة ومضادات الالتهاب
وسلامة التحاليل عند اعادتها تدل على الشفاء
نتمنى لك السلامة والعافية

التعديل الأخير: