علاج تينيا الفخذين

رقم الاستشارة الطبية: 32092
تاريخ الاستشارة: 16 أكتوبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 941
زائر
أعاني من تينيا الفخذين من فترة وبدأت أعالجها فكان أثرها أغلبه راح لحد في يوم تعرضت لرطوبة فرجعت بشكل أكبر
بدأت آخد itraconazoleقرص يوميا وclosol spray مرتين وبجفف وبغير الملابس
دلوقت عدى اسبوعين اللون بقى فاتح في أماكن يعني قرب اللون الطبيعي وأماكن حساها متأثرتش بالعلاج كتير
أكمل itracon ولا المفترض اعمل ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

المرفقات

  • ٢٠٢١١٠١٦_١٨٢٤٥٧.jpg
    ٢٠٢١١٠١٦_١٨٢٤٥٧.jpg
    1.3 MB · المشاهدات: 466
  • ٢٠٢١١٠١٦_١٨٢٦٥١.jpg
    ٢٠٢١١٠١٦_١٨٢٦٥١.jpg
    412.8 KB · المشاهدات: 120

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
تبنيا الفخدين تأتي نتيجة السمنه واحتكاك الجلد والرطوبة
وغالبا تزيد في فترة الصيف
يجب ارتداء شرط او بنطلون قطن قصير تحت الملابس مع التجفيف المستمر وانقص الوزن
وممنوع استخدام اي كريمات تحتوي علي كورتيزون لفتره طويله أقصي مده ١٠ ايام
وقد تسبب التينيا وخاصة في هذه المنطقه الي تآكل الجلد واسمرار الجلدلذلك خطوه مهمه أثناء العلاج وحتي بعد التعافي استخدام كريم يعيد بناء خلايا الجلد مثل R/dermamed cream
دهان مره واحده يوميا لمدة ٣ شهور
وبالنسبه للعلاج اللي حضرتك اخذتيه المفروض تستمري عليه لمدة لا تقل عن ٣ اسابيع مع الكريم المذكور أعلاه سوف يتم التعافي بإذن الله
وشكرا

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
مرحبا و الف سلامه عليك
انصحك باستخدام كبسولات ديفلوكان ١٥٠ مجم مره كل ٣ ايام لمدة ١٥ يوم
مع كريم موضعي لاميفين دهان مرتين في اليوم
مع المحافظه علي جفاف المنطقه و التقليل من الاحتكاك و ارتداء ملابس قطنيه