ظهور حبه منتفخه على العضو التناسلي

رقم الاستشارة الطبية: 31055
تاريخ الاستشارة: 1 أكتوبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 365
زائر
من يومين ظهر حباية صغيرة و انهارده زادت جدا و انتفخت و لما بضغط عليها بحس بالم شديد و بسخونه هل دي طبيعي؟ و اخد لها علاج ايه و لا مش محتاجه و هاتروح لوحدها؟ شكرا جزيلا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

المرفقات

  • 20210930_231759-1.jpg
    20210930_231759-1.jpg
    195.7 KB · المشاهدات: 107

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
هذا نسميه pilonedal cyst او الناسور الشعري
وهو عباره عن كيس تتجمع فيه مخلفات الجلد والشعر ويبدأ باحمرار وتورم وفي حالة حدوث عدوي بكتيريا يتحول الي خراج ،
وهو مؤلم جدا ولكنه غير معدي
من أشهر أسبابه الشعر الزايد مع السمنه
الحل
لازم فتحه او ازالته بالليزر تحت إشراف طبيب متخصص
وشكرا

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك..
قد يكون هذا الكيس قد ظهر بعد ازاله الشعر من هذه المنطقه ومع العرق قد يسبب إلتهاب في بعض الغدد العرقية ويحدث إلتهاب فيها قد يستجيب للعلاجaugmentin 1g كبسوله كل ١٢ ساعه.وbristaflam قرص ٣ مرات بعد الأكل وكريمfucidinدهان مرتين يومياً.