طقطقه مستمره عندما استيقظ من النوم و عند التحرك

رقم الاستشارة الطبية: 14910
تاريخ الاستشارة: 30 أكتوبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 1189
زائر
يادكتور انا بيجيلي طقطقه مستمره اول ما استيقظ من النوم و عند التحرك والتنقل وانا خايف جدا بس انا كان قابلها بشويه بيجيلي ألم بس فكنت بطقطقها بمزاجي حاليا ببجلي ألم اول ما أحرك جسم بيطقطق من نفسه وفي إنحناء

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
عظام
أدوية مستخدمة
لا استخدم
تشخيص الطبيب
لم اكشف بعد

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
طقطقة المفاصل اما يكون صوتها عالي واضح غالبا ترجع إلى ضعف الاربطة عكس طقطقة المفاصل بسبب الخشونة بتتحس اكتر من مابتسمع وغالبا الطقطقه إلى بتظهر مع الحركة فهي لضعف الاربطة وهنا يجب الإهتمام بالغذاء الصحي وتناول كمية كافية من البروتين وكبسولات كولاجين collagen2 for joint complex كبسولة مره في اليوم، شفاكي الله وعفاكي.

Dr. Mustafa Elmohammedy

أخصائي باطنة وقلب
أعراض نقص كالسيوم
الطقطقة نفسها مش حاجة مرضية
لكن الالم المصحوب معاها هو اللي مرضي
نجري الفحوصات الطبية التالية
Ca f-t
Pth
Uric acid
Urine analysis

Dr.nashattalat

أخصائي جراحة العظام
لا داعي للقلق هذا عادي ولكن يمكنك عمل تحليل كالسيوم وفيتامين د والعرض علي طبيب عظام