مرحبا اعاني من ضيق تنفس شديد مع بلغم خصوصا اثناء...

رقم الاستشارة الطبية: 99848
تاريخ الاستشارة: 7 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 47
زائر
مرحبا اعاني من ضيق تنفس شديد مع بلغم خصوصا اثناء الاستلقاء وهذا البلغم لايتوقف ويسبب لي اختناق وكاانه يخرج فقط من الجانب الايسر ما العلاج علما اني مريضة ضغط

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
بلغم بيخرج عند الاستلقاء علي الجانب مع ضيق تنفس غالبا بيكون بسبب التهاب بكتيري بالرئه خاصه لو يوجد الم مع التنفس وارتفاع حرارة وبلغم ملون
لكن ممكن يكون البلغم أو الافرازات هذه من فتحه انف وبتنزل من خلف الانف علي الحلق
ودة بيكون بسبب حساسيه انف أو التهاب واحتقان جيوب انفيه أو انحراف الحاجز الأنفي
ارجو تكشف صدريه وممكن الطبيب يطلب اشعه عاديه أو مقطعيه علي الرئه لاستبعاد مشاكل الرئه
ولو مفيش مشكله غالبا ستكون المشكله انفيه وعلاجها
بخاخ ماء بحر لتنظيف الافرازات
وadol sinus اقراص
لتخفيف احتقان الانف