صعوبة بلع الحبوب و الكبسولات

رقم الاستشارة الطبية: 28469
تاريخ الاستشارة: 17 أغسطس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 670
زائر
عندي مشكلة اني مش بعرف ابلع اي ادوية كبسول او حبوب رغم محاولتي و اصراري علي اني كل كام يوم احاول و اجرب و مفيش نتيجة عملت سيرش علي الانترنت و لقيت طرق بس منفعتش برضو رغم اني معنديش مشاكل ف الابتلاع ف الاكل او مفيش حاجة ملحوظة بس بسبب اني عندي انيميا ف بحتاج اخد ڤيتاماكس بلاس كا تغذية جانبية ف ممكن لو عند حضرتك حلول مثلا او الكبسول الفيتاماكس بلاس ممكن ادوب السائل ف عصير مثلا بدون م افقض قيمته الغذائية حضرتك ادرة و شكراً

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr. Fatmah Zahraa

طبيب ممارس عام
مرحبا بك،
بالنسبة للادوية فالمهم هو جرعة الدواء وأما شكل الدواء سواءا كبسولات او شراب فذلك حسب تقبل المريض ولذلك بإمكانك شراء بديل للدواء الذي تتناوله ولكن شراب وتطلب من الصيدلي ان يعرفك بتركيز الدواء حتى تتمكن من أخذ جرعتك كاملة وبالنسبة للحديد فهو يسبب التهاب للمعدة ولذلك يتم تناوله بعد الوجبة الغذائية،
ودمتم بخير وسلامة.