انا عندي مشكله في الكلام، في الطبيعي مع العيله او...

رقم الاستشارة الطبية: 63615
تاريخ الاستشارة: 20 سبتمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 67
زائر
انا عندي مشكله في الكلام، في الطبيعي مع العيله او اصحابي بتكلم بطلاقة لكن لما يكون عليا ضغط او حد منتظر مني رد مبعرفش انطق الكلام ولو نطقته يجلي تشنج بسيط وبحس ان لساني عاجز ومش بعرف ارفع صوتي في تجمع من الناس وتقريبا خوفا من ان يجيلي نفس التشنج وكمان بحس ان حالتي النفسيه بتتاثر بسرعه بالمجتمع وبفضل افكر كتير في كل حاجه تقريبا ياريت تشخيص دقيق لحالتي لاني دورت كتير وشكرا مقدما

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
هذا اضطراب قلق ويطلق عليه رهاب اجتماعي
خاصه لو بيحدث سرعه دقات قلب مع خوف أثناء الظهور أو الكلام في محفل أو مجموعه من البشر
ارجو الذهاب للطبيب النفسي لعمل جلسات تعديل سلوكي معرفي علشان يدربك انك تتخطي هذا القلق والخوف ويدعم ثقتك بنفسك ولو فشل سيكتب لك أدوية