انا اتناول دواء ضغط ايراستابكس ٤٠ من شهر علي الريق قبل...

رقم الاستشارة الطبية: 99501
تاريخ الاستشارة: 24 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 59
زائر
انا اتناول دواء ضغط ايراستابكس ٤٠ من شهر علي الريق قبل الاكل وفي رمضان بأخده قبل الفطار بعد اذان المغرب ومؤخرا مع بدايه رمضان بدأت دواء للغده اوثيروكس ٢٥ مجم قبل السحور بساعه سؤالي بعد رمضان مايخلص هعمل ايه في ترتيب ال٢ دواء؟دواء الغده هيبقي علي الريق قبل الفطار بساعه ودواء الضغط ايضا علي الريق وقتها اخد مين الاول الغده ولا الضغط الاول؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
متوسطه
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
مؤخرا دواء للضغط وفيه ادويه للحديد وموسع للشعب ودواء للغده
تشخيص الطبيب
ارتفاع ضغط دم وخلل بسيط في الغده الدرقيه

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
تقدري تاخدي دوا الضغط في اي وقت من اليوم
وتقدري تاخديه بالليل قبل النوم لو اردتي
فالافضل تثبتي ميعاده حتي لا تنسي القرص فيوميا ضعيه علي منضدة جنب سريرك بحيث تفتكريه قبل النوم
لكن دواء الغده يجب يؤخذ علي الريق الصبح يوميا