رفض الطفل الذهاب إلى المدرسة

رقم الاستشارة الطبية: 31790
تاريخ الاستشارة: 12 أكتوبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 461
زائر
بنتى ٣ سنوات ونص تبكى كل يوم وهي رايحه الروضة بقالها شهر ونص بتروح وكل يوم بكاء من اول لما تصحى من النوم مشكلتها خايفه عشان ماما مش معاها حاولت معاها بكل الطرق والهدايا واللين والشدة مفيش فايدة واصبحت بتعيط طول الليل والنهار اول لما تفتكر الروضه مع العلم بترجع مبسوطه ومش بتعيط هناك غير اول لما تروح بس

الجنس
أنثى
العمر
3.5

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
هي بتبكي لأنها عايزه تكون مع مامتها وواضح انها بتخاف من البدايات عقلها لا يستوعب انها بدأت يوم جديد وده طبيعي ف سنها
كل اللي هتعمليه انك توافقي ف يوم تفضل معاكي ومهمتك ف اليوم ده انك توبخيها واي حاجه تطلبها متعملهاش وكل شويه تذكريها انها كان زمانها ف الروضه بتلعب مع صحابها وتلعب بالألعاب الجميله وتتجاهليها تماما ف المنزل ولا يوجد دلع ولا اي شيء هي بتحبه وحاولي تكونين قاسيه شويه اليوم
ده
وحاجه كمان لو هي متعوده تنام ف حضنك باليل حاولي تعزليها بالتدريج وتنام ف غرفه لحالها
إحيانا نحن الأمهات نحتاج لبعض القسوه عشان مصلحة أولادنا
هذا الكلام لن ندرسه في كليات الطب ولكن من واقع الحياه وعن تجربه شخصيه
حفظها الله وأعانك علي حسن التربيه

Dr Zahraa Abd El-Hamid

أخصائي طب الأسرة
حاولي تعرفي السبب في كرهها للذهاب للروضة هل يوجد عنف في التعامل مع الأطفال وهل يوجد بعض الزملاء المزعجين لها وهل يأخذ احد من زملائها أغراضها وهل تأخذ ما يكفيها من الطعام والحلوي وهل دورات المياة نظيفة وصالحة للاستخدام لذلك حاولي تحليل السبب الرئيسي لهذا النفور ومحاولة ان تقومي بمعالجة الأمر