وجود حكة وجفاف في الجلد وضهور بعض التقرحات بالاضافه الى...

رقم الاستشارة الطبية: 64721
تاريخ الاستشارة: 22 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 245
زائر
وجود حكة وجفاف في الجلد وضهور بعض التقرحات بالاضافه الى تحول المنطة للون الابيض و تقشر الجلد
تم ارفاق صورة لبداية الحاله والان تم زياده مساحه المنطقه المصابه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مهندس
الحالة النفسية
طبيعيه
أمراض مزمنة
لا يوجد

المرفقات

  • IMG_20230226_111639.jpg
    IMG_20230226_111639.jpg
    5.4 MB · المشاهدات: 54

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
هذه tinea
يعني اصابه الجلد بالفطريات
وهي مرض جلدي معدي ليك ولغيرك ولا يجب تركه بدون علاج لانه بينتشر في الجسم
ممكن يكون حدث بسبب تشاركك مع احد مصاب بنفس المرض لمنشفته او ملابسه
علاجها سهل ان شاء الله

العلاج
علي حسب انت تفضل بخاخ او دهان
لو تفضل بخاخ استخدم closol بخاخ ٣ مرات يوميا علي الاماكن المصابه الي ان تختفي البقع
ولو تفضل دهان استخدم كريم daktarin ٣ مرات الي ان تختفي البقع
ولو في انتشار كبير في جسمك استخدم
flucoral كبسولة فمويه كل اسبوع الي ان تختفي العدوي
وارجو ارتداء ملابس داخليه قطنيه وغليها عند غسلها وتنشيف الجلد بعد غسله وتنظيفه باستمرار
وعدم مشاركه ملابس او فرش او مناشف مع احد