كنت عملت استشاره طبيه وكنت منتظر تحليل جرثومه عشان بشتكي...

رقم الاستشارة الطبية: 61415
تاريخ الاستشارة: 23 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 131
زائر
كنت عملت استشاره طبيه وكنت منتظر تحليل جرثومه عشان بشتكي من حرقان ف فم المعدة والتهاب بسيط بس مستمر اغلب الوقت علما اني لما باكل بحس براحه شويه مش العكس ودا يعبر ايه ال عندي
انا كنت ماشي ع انتوبرال وانتودين شهر ووقفتهم ورجعت حسيت بنفس الأعراض
فعملت تحليل جرثومه طلع سلبي وطلع عندي سوء هضم
انا موقف ادويه من ١٢ يوم بس جيت ف يوم خدت قرص انتودين هل كدا يأثر ع نتيجه تحليل
كنت عايز اعرف علاج ايه لو نتيجه سلبي تحليل ؟ ونظام غذائي ايه .... حاليا ماشي ع مالوكس شراب بعد الوجبات فقط بقالي يومين

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
أدوية مستخدمة
مالوكس شراب
تشخيص الطبيب
التهاب معدة وارتجاع

المرفقات

  • Screenshot_2023-07-23-14-51-38-796-edit_com.lenovo.anyshare.gps.jpg
    Screenshot_2023-07-23-14-51-38-796-edit_com.lenovo.anyshare.gps.jpg
    205.3 KB · المشاهدات: 35

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طالما بتاكل بتتحسن هذه اعراض التهاب او قرحه الاثنى عشر doudenal ulcer
و الإثني عشر هي الوصله التي تصل المعده بالامعاء الدقيقه وسبب التهابها غالبا بيكون الميكروب الحلزوني وان كان الميكروب الحلزوني سلبي
ممكن يكون بسبب الالتهاب هو عدوى فيروسيه او بكتيريه او تناول ادويه مثل المسكنات والكورتيزون
وارجو تحليل calprotectin
والعلاج هو
مرة يوميا Lacteol forte
قرص ٣ مرات يوميا Digestin
Nexium40mg قرص يوميا لمده اسبوعين
Mucosta قرص ٣ مرات لمده اسبوعين