تناول أقراص كونترا بلان أكثر من مرة

رقم الاستشارة الطبية: 39717
تاريخ الاستشارة: 5 مارس 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 817
زائر
انا لا استخدم وسيلة منع حمل وحصل جماع يوم الاربعاء واخدت كونترابلان وحصل جماع تاني الجمعة واعتقد دة ميعاد تبويض
انا استخدمت لبوس نوجرافيدا بس اخاف يكون مش فعال
هل فيه ضرر لو اخدت كونترابلان تاني النهاردة ولا دة غلط وهل تأثيره هيكون فعال من يوم الاربعاء للنهاردة ولا تاثيره خلص؟
وللعلم الدورة غير منتظمة واخر ميعاد لها كانت ١٨ فبراير وكنت اعانى من حمل ملتصق بالجرح ولا اخطط الحمل وكل وسائل منع الحمل المستمرة فشلت معايا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
اخصائى سحب عينات
الحالة النفسية
غير جيدة

Dr Mary Attytalla

أخصائي صحة انجابية
مرحبا
كونترابلان يعمل خلال 48ساعة فلا داعى لاخذة اليوم
لبوس نوجرافدا الى نسبة كبيرة فعال
بعد اسبوعين اعملى اختبار حمل للتاكد
وخلال هذة الفترة أيضا يفضل استخدام وسيلة حيث ان الدورة لديك غير منظمة وبالتالى ميعاد التبويض غير ثابت
استمرى على استخدام لبوس نوجرافيدا مع استخدام الواقى الذكرى لزوجك لضمان عدم حدوث حمل

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، لا يمكن تناول أقراص كونترا بلان أكثر من مرتين فهي تحتوي علي تركيز عالي من الهرمونات ولا يمكن الاعتماد عليها كمانع للحمل
إذا رغبتي في منع الحمل فيجب استعمال وسيلة فعالة كاللولب الرحمي أو أقراص منع الحمل المركبة