تشخيص الفيبرومياليجيا

رقم الاستشارة الطبية: 33246
تاريخ الاستشارة: 2 نوفمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 224
زائر
وجع مزمن في كل عضمي من ٨ سنين مع وجع بشع في صدري ومكنتش بقدر المسه بعد سنتين وجع الصدر اختفى واستمر وجع حاد جداا في كل جسمي وتشنجات وهزات في جسمي كلها زي نوبات الصرع وبفقد النطق أثناء النوبة وفمي بيتلوح وعيني بتبرء وتتصمر وايدي تتلوي وتتلف لورا وكأني متكتفه ورجلي تلزق في ظهري ومعرفش افوكها وساعات كأن حد بيرفعني وانا نايمه واتهبد جامد وجسمي كله يترفع ويتهبد جامد وانا مسترخية ع السرير.. ويجيلي شهق جامد واحس اني بتخنق ومش قادرة اتنفس.ولما بصحا م النوم الوجع بيبقا شديد جداا.. تم تشخيصي ب مرض فيبرومياليجيا هل هو ده فعلا أعراضه و لا ايه؟ مع العلم اني عملت اشاعات ع المخ ورنين مغناطيسي ولم يظهر اي مرض....انا عندي ٢٠ سنه والتعب بدأ من سن ١٢سنه واالتشنجات بدأت من سن ١٧ سنه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة.. لا اعمل
الحالة النفسية
مستقرة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
سيركويل ٢٥... باروكستين ٢٥.. امبيريد٥٠.. تيجراتول ٢٠٠
تشخيص الطبيب
تم تشخيصي ب فيبرومياليجيا

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أن هذه الأعراض نتيجة اثاره الأغشية السحائيه المبطنة للمخ والنخاع الشوكي وننصح بعمل فحص للسائل الشوكي بعد سحب عينه والعرض على اخصائي النفسية والعصبية للفحص والتقييم.
اما عن الفايبرومايالجيا لا يمكن تشخيص آلام العضلات الليفية الفايبرومايالجيا عبر الفحوص المخبريةاو نتائج الأشعة السينية لان فحوصات الدم تبدو طبيعية. لذلك، يعتمد التشخيص على التاريخ الدقيق للمريض والفحص البدني.
والكلية الأميركية لأمراض الروماتيزم يشخص مريض الفايبرومايالجيا إذا كان المريض لديه تاريخ من الألم على نطاق واسع لمدة ثلاثة أشهر على الأقل إلا أن بعض الأمراض الشائعة قد تشابه الفيبروميالجيا كاضطرابات الغدة الدرقية ومرض الذئبة الحمراء والتهاب المفاصل الروماتويدي .