انا كانت معدتي تعباني بعد لغبطة اكل و رحت لدكتور طلب...

رقم الاستشارة الطبية: 98226
تاريخ الاستشارة: 25 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 64
زائر
انا كانت معدتي تعباني بعد لغبطة اكل و رحت لدكتور طلب تحاليل calprotectin و طلعت النسبة ٢٣ نيجاتيف و لكن ال schebo ابيجابي!
فا ايه سبب انه ايجابي ؟ و هل بيرجع سلبي بعد العلاج؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مهندس
أمراض مزمنة
لا يوجد
التعديل الأخير:

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
تحليل schebo او الدم المخفي في البراز
او occult blood in stool هي مترادفات لتحليل يجري للكشف عن دم في البراز والذي ممكن ان لا يراه المريض بعينه علي المرحاض
وكونه ايجابي بيدل علؤ وجود اما التهاب معده وقرحه نازفه او التهابات قولون لكن انا استبعد التهابات القولون المناعيه لان كالبروتكتين لديك مش عالي
اسباب اخري لدم البراز هو البواسير واورام القولون
والان انا اري انك تعمل منظار علوي ولو في قرحه نازفه تاخد علاجها
ولو مفيش ممكن نعمل منظار قولون لتشخيص سبب دم البراز