بنتي استعملت معاها كل الوسائل الممكنة لموضوع bed wetting ولكن مفيش نتيجه استعملت علاج اوميجابرس ٠.٢ لمدة 6 شهور او اكثر وبطلنا ناخدو لما مفيش...

رقم الاستشارة الطبية: 60869
تاريخ الاستشارة: 5 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 61
زائر
بنتي استعملت معاها كل الوسائل الممكنة لموضوع bed wetting ولكن مفيش نتيجه استعملت علاج اوميجابرس ٠.٢ لمدة 6 شهور او اكثر
وبطلنا ناخدو لما مفيش نتيجه
هل ف ضرر عليها من اننا بطلنا فجأه
لأنها دلوقتي بتحس بوجع تحت الابط
هل ده ممكن يكون بسبب الدوا اما بطلنا فجاه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
لا نستطيع الحكم على الطفله انها تتبول تبول لا ارادي الا بعد فوات سبع اعوام وفي اطفال بيستمر فيهم هذا الموضوع الى اكثر من ذلك
وهذه المشكله ممكن تكون وراثيه يعني ممكن احد الابوين يكون لديهم تباول لاارادي وهم صغار فاتركي الطفله
بدون دواء الى ان تنتظم وحدها لكن مع بعض التعليمات من عدم شرب ماء بعد الساعه 7:00 مساء وعدم اكل الفواكه والخضروات المالحه وعدم شرب المنبهات مثل الشاي والقهوه والمياه الغازيه وتحليل بول و سكر ويمكنك
وايقظي الطفله بعد النوم بساعتين تعمل حمام وترجع تنام
وارجو عدم تعنيف الطفله اذا عملت بول على سريرها وارجو اشراكها في تنظيف السرير بعد ان تبولت عليه فذلك مؤثر جدا في العلاج
هناك طريقه فعاله اخرى وهي استخدام الجهاز المكون من الجرس الذي يثبت في الملابس الداخليه للطفله وينبهها للقيام لدخول الحمام عندما تنزل اول نقطه بول في الملابس الداخليه
والحل الاخير هو العلاج الدوائي مثل tofranil 25 ملغ قرص يعطى يوميا مساء قبل النوم لكن بعد تجربه كل الاساليب التي سبق ذكرها وبعد اتمام العام السابع
ويوجد حاليا علاج هرموني
وهو هرمون يفرز طبيعي في الغده النخاميه في الفص الخلفي وهو منوط بتقليل التبول
لكن لا ارجو اللجوء له حاليا وهو موجود على شكل بخاخ انفي بيستخدم في حالات الطوارئ مثلا عندما يكون الطفل مثلا مسافر في رحله مع اصدقائه وهناك خوف من تعرضه للاحراج عندما يتبول على نفسه امامهم