بكتيريا بالبول e-coli

رقم الاستشارة الطبية: 823
تاريخ الاستشارة: 24 نوفمبر 2019
أجوبة: 3 / مشاهدات: 404
زائر
انا عندي مشكلة مع بنتي عمرها 7سنين من 3 سنين صار عندها بكتيريا بالبول e-coli وصراحة ما خلينا علاج وما جربنا بس ما مشي الحال بترتاح شهر وبترجع

ما الحل؟

الجنس
أنثى
العمر
يرجى عمل مزرعه للبول فقد تكون المزرعه الاولى خاطئة النتيجة وينصح بشرب الماء بكثرة والاهتمام بالنظافة العامة

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
بكتيريا e coli بتكون بالاساس بالجهاز الهضمي ووجودها بالبول يحتاج بعض التعليمات عند تنظيف منطقة الشرج بعد التبرز ينصح بالتتنظيف باتجاه الخلف وليس الامام لمنع وصول البكتيريا لفتحه البول ودخولها الجهاز البولي
ثانيا هذا امر شائع يحدت للاطفال وخاصة الاناث لقصر المثانه عندهم وعند البلوغ تقل كثيرا
انصح ايضا بزيادة شرب المياه
واعادة مزرعة البول بعد انتهاء العلاج باسبوع على الاقل حتى تكون دقيقه

Dr. Sally Aboelesaad

أخصائي طب أطفال
الف سلامه عليها
ف البدايه لازم تعرفي ان البنات هم اكتر عرضه للإصابة بالتهاب مجري البول عن الولاد وده لان مجري البول اقصر وبالتالي مهم جدا جدا النظافه الشخصيه بصوره دوريه للبنات دي اوي خطوه
تاني خطوه ابعدي عن التشطيف للبنات باي اكياس تشطيف من الصيدليه لان دي بتقول مناعه المنطقه جدا وبتزود الالتهابات
نشرب ميه كتير جدا
نعمل تحليل بول كامل ومزرعه بول ف معمل تاني
تاخد المضاد الحيوي المطلوب طبقا لمزرعه البول عشان يجيب اعلي نتيجه