حامل فى نصف الشهر الخامس اطمنت من حوالى اسبوع على الجنين...

رقم الاستشارة الطبية: 99231
تاريخ الاستشارة: 11 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 46
زائر
حامل فى نصف الشهر الخامس اطمنت من حوالى اسبوع على الجنين والدكتور قالى كله تمام بقالى فتره احس بنبضات او انقباضات اسفل البطن وفى الجانب الايمن من تحت وساعات احس زى م يكون حاجه بتهبط ف المثانه قلت كده للدكتور قالى ده الجنين بيكبر مفيش حاجه لقيت بنات منزله كده ف جروبات ودكاترتهم قالتلهم انه انقباض فى الرحم ولازم مثبت الصراحه بدات اقلق عايزة اعرف افرق ازاى بين التمدد ولقدر الله الانقباض الخطير ، كمان انا صومت النهارده ولقيت الدنيا تمام والدكتور قالى صومى ده ليه علاقه بالانقباضات برضو هى مفيهاش الم ومش بتزعجنى بس بخاف منها وبتبقى مختلفه عن حركه الجنين الخفيفه دى

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
انقباضات الرحم شيء طبيعي لو لم تسبب انزعاج او الم او نزول دم او ماء
ولو تلاحظي وانتي مستلقيه علي ظهرك بتشوفي زي حركه موجيه علي البطن هذه انقباضات وهي غير مؤلمه ودي استجابه من الرحم لحركه الجنين الذي ينمو
ولا يحتاج هذا الامر لمثبت
وبالنسبه للصيام انا لا اري ان دة خيار سليم
لان الجنين بيحتاج ماء كما ان لزوجه الدم بتزيد بسبب قله الماء مما يمكن ان يهدد بحدوث جلطات