انعدام التركيز والتوتر

رقم الاستشارة الطبية: 13519
تاريخ الاستشارة: 5 أكتوبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 221
زائر
عندي مشكلة في تركيزي لما بتكلم او بتصرف معرفش دة سببة اية بس دة مأثر علية جدا انا مش عارف اعمل اي حاجة ف حياتي ولا عاوز اتعامل مع حد

لما باجي اتكلم وارتب الكلام ف مخي فجاة الاقي نفسي نسيت اللي كنت هقوله اساسا واتوترت

مش عارف انا تقريبا مبتطلعش من البيت بسبب الموضوع دة ببقا خايف حد يتريق عليه او احس بشفقت حد

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
أنت تعانى من ظاهرة الرهاب الاجتماعى وليس بالضرورة أن ىظهر فى صورة خوف من الاجتماعات ولكن تظهر فى صورة اضطرابات بالكلام.
ثانيا فكرة ترتيب الكلام قبل الحديث يدل أنك تعانى من بعض السلوكيات الوسواسية المرتبطة بالقلق والتوتر.
أنت تحتاج إلى مزيد من الشعور بالثقة فى النفس فأنت لا تعانى من مرض ما إنما هى بعض السلوكيات التى تحتاج الى تقويم وتدريب.
اذا لم تستطع التغلب عليها بنفسك يمكنك الاستعانة بطبيب نفسي أو life coach

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
ألف سلامة لحضرتك
حضرتك محتاج تعمل وظائف غده درقيهfree T3 free T4 TSH لاستبعاد اي خلل بالغده الدرقيه يعمل كده وان كانت طبيعية فينصح بمراجعة الطبيب امراض نفسيه ممكن يكون الموضوع نفسي