انا بيحصلى حاجة غريبة لو اكلت بليل قبل ماأنام وخصوصاً لو اكلت حاجة أو شربت حاجة فيها سكر ونمت بصحى بعدها بشوية ببقى مش عارف اتنفس وبيبقى مفيش ريق...

رقم الاستشارة الطبية: 38563
تاريخ الاستشارة: 12 فبراير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 338
زائر
انا بيحصلى حاجة غريبة لو اكلت بليل قبل ماأنام وخصوصاً لو اكلت حاجة أو شربت حاجة فيها سكر ونمت بصحى بعدها بشوية ببقى مش عارف اتنفس وبيبقى مفيش ريق عندى خالص مبيبقاش فى بقى مايه خالص وبحاول ابلع ريقى لكن بيبقى بعذاب وبقى بيبقى ممرر
بضطر انى اشرب ماية واتمضمض كتييير خالص علشان الموضوع دا يروح
فمش عارف عدى عليك حاجة زى كدا
أو اروح أكشف فين بالظبط دكتور باطنة ولا أنف وأذن وحنجرة ولا ايه
الموضوع عندى بقاله فترة تقريبا 3 سنين او أكتر

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
بدون
الحالة النفسية
بخير
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم أزور

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، قد تشير الأعراض الي وجود مقاومة الأنسولين أو ارتفاع الجلوكوز بالدم حيث من الأعراض جفاف الفم و الحلق ، التبول كثيرا ، الجوع
يجب عمل التحاليل الآتية
Fasting , pp blood glucose
HGA1c
HOMA ir
كما يجب التقليل من الحلويات والنشويات واستبدالها بالخضروات والفواكه لتقليل إفراز الأنسولين وتحسين استجابة الخلايا الأنسولين المفرز من البنكرياس