الم فى معدتي حتى مع الادوية

رقم الاستشارة الطبية: 9261
تاريخ الاستشارة: 5 يوليو 2020
أجوبة: 4 / مشاهدات: 775
زائر
كنت اعانى من الم فى معدتى وروحت لدكتور وقالى عندى إلتهاب ف المعده وارتجاع المرئ وكتبلى على علاج وكنت اول يوم عادى جيت تانى يوم بليل اللى هو الخميس اللى فات حسيت بوجع جامد ف معدتى ولما جيت انام ونمت بصعوبه وصحيت من النوم ع الوجع ومعرفتش انام وروحت للدكتور تانى امبارح قالى ديه تقلصات في المعدة وكتبلى حقنتين يتخلطوا مع بعض وخدتهم وكنت كويسه في اول كام ساعه بس لما جيت انام الوجع جه تانى وضحيت بعد 3 ساعات من الوجع ومش عارفة اعمل ايه واه كمان دلوقتى حاسه بخنقه ف زورى كده

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
احيانا الادوية نفسها ممكن ان تسبب اعراض
لكن يفضل اجراء تنظير هضمي علوي
مع استخدام مضادات الحموضة متل النيكسيوم

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
ينصح بعدم الاكل والنوم مباشره فى وضع الاستلقاء وينصح بتجنب الاكلات المهيجه للمعده والقولون مثل الاكلات الدسمه والحاره والمنبهات والمشروبات الغازيه وتناول غذاء خفيف صحى مع الاستمرار على علاج المعده والذى يقلل افراز حمض hcl مثل بانتوبرازول او اوميبرازول مع دواء مهضم ومضاد للتقلصات مثل سبازمو ديجستين

Dr. Rogina Ashraf

طبيبة باطنة وأطفال
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تناول كيس مالوكس قبل الاكل بربع ساعة
قرص بسكوبان كل ٨ ساعات
قرص اوميبرازول كل ١٢ ساعة

Dr. Nada Ahmed

طبيبة نساء وتوليد
اولا هل تم عمل فحص بالموجات الصوتيه ام لا
وان تم عمله هل تم فحص المرارة بوجود حصوات مثلا ام لا يوجد
وهل تم اعطاء مضادات للحموضه ان استجبت لها فهذا التهاب بالمعده وان لم تستجب فهذا احتمال لوجود التهاب بالمراره
وفي كل الاحوال يجب الابتعاد عن الاكلات الدسمه كالزيوت والدهون والمقليات والكافينات مع الاكثار من الخضار والماء