ابني عندو ٢٢يوم اليوم الثاني للولاده طلع عندو الصفرا...

رقم الاستشارة الطبية: 62371
تاريخ الاستشارة: 16 أغسطس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 112
زائر
ابني عندو ٢٢يوم اليوم الثاني للولاده طلع عندو الصفرا وكانت ٢٤ واتجز في الحضانه تحت علاج ضؤئي وخرج بعد ثلاثه ايام ورجعت عليت تاني الحضانه كانت الصفرا ٢٢ واتحجز لمده ٦ ايام وخرج الصفرا كانت ١٤ قالولي مع الرضاعه هتنزل وهي حاليا ١٢ ولسه منزلتش والطفل عينو صفرا اي الحل مع العلم فصيلت دم الام O+ والطفل B+ ويوجد تريخ مرضي في العيله انيميا الفول

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
رضيع
الحالة النفسية
رضيع
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
فيدروب وبيبي فيت
تشخيص الطبيب
صفرا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
بصي الطفل عنده سببين الصفراء العاليه دي
اولا هو أنه
فصيله دمه B والتي بتسبب تكوين اجسام مضاده في دم الأم لأنها o ودة ليؤدي لحدوث صفراء مرضيه عاليه والتي تحدث عاده اول أو تاني يوم
اما العامل الثاني هو وجود وراثه انميا الفول
ودة ممكن تشخيصه ب تحليل انزيم g6pd والذي نقصه بيؤدي لتكسير دم هؤلاء الأطفال
وبالنسبه لنسبه الصفراء هذه حتقل
لكن اهم شيء أرضعيه بكثرة
العلاج
Hepaticum شراب معلقه صغيرة ٣ مرات لمده اسبوعين