الإصابة بفطريات الاظافر

رقم الاستشارة الطبية: 40938
تاريخ الاستشارة: 24 مارس 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 322
زائر
عندي ضوافر رجلي بدأ ٢ منهم شكلهم يبقى غريب واتخلعوا بسهولة جدا يعني، واحد طالع نوعا ما طبيعي بس مش زي الاول والتاني حاسة إني كان تحته ظفر هو أول ما شيلته كان تحت شيء ناشف وملمسه غريب حساه ملزوق في اللحم تحته ادرجة إني بشك إنه مش ضفر مع إنه ناشف زي الضفر ومش عارفة أقصه ولما بحاول أبرده مش بينفع واتعورت، وصبعي الكبير في الرجلين حرفه من فوق ناشف جدًا وأبيض خالص وبرده على عن الجلد وصعب قصه لإني حساه برده لازق في الجلد وبأحاول أقصه كتير لدرجة إني بتعور بس مش بعرف أقص المنطقة البيضا دي كلها وباقي الظفر سليم، لون إظافري عادي ما عدا اللي اتشال وتحته ناشف ده لونه غامق شوية ومش عارفة دا فطر ولا ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة جامعية
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
يدل هذا الوصف على الاصابة بعدوى فطرية يجب الاهتمام بنظافة الارجل وغسلها بالماء والصابون الطبى وتجفيفها جيدا والمحافظة على نظافة الجوارب والحذاء وعدم ارتدائها وهى رطبة وعدم مشاركة ادوات تقليم الاظافر
ودهان لاميفين كريم ٣ مرات يوميا
والاهتمام بالتغذية السليمة للحفاظ على صحة الاظافر وتناول
برفكتيل كبسولة بعد الغداء
ومراجعة طبيب الجلدية

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، تشير الشكوي الي الإصابة بفطريات الاظافر وذلك نتيجة تراكم العرق وعدم تهوية القدم بصفة مستمرة
العلاج
Flucoral 150mg قرص مرة أسبوعيا لمدة ٦ أسابيع
Lamifen دهان وتدليك الاظافر مرتين يوميا
مع الحفاظ علي تهوية القدم وارتداء جوارب تعمل علي ذلك وغسل القدم باستمرار بغسول مطهرمثل cyteal والتجفيف جيدا قبل وضع الكريم