كسر في مشط القدم (كسر جونز) فكيت الجبس بعد 32 يوم منهم...

رقم الاستشارة الطبية: 61480
تاريخ الاستشارة: 25 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 181
زائر
كسر في مشط القدم (كسر جونز) فكيت الجبس بعد 32 يوم منهم 10 ايام بدون جبس ثم جبس لمده 23 يوم
بقالي 3 يام بعد فك الجبس الدكتور قالي الكسر التأم وممكن امشي اعاني من الم شديد في القدم(ليس في مكان الكسر) بعد فك الجبس لا استطيع المشي مع وجود ورم بسيط

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
موظف حكومي
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
الفنترن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الف سلامه عليك
هذا أمر طبيعي بسبب كسل وضمور العضلات في فترة عدم الحركه ايام الجبس
لا تقلق
لكن أيضا لا تحمل علي رجلك لأن فترة التجبيس والراحه ممكن تكون غير كافيه الحقيقه
لان الكسور في البالغين بتحتاج وقت أطول للألتئام والرجوع الي الطبيعه
علي العموم اعمل تمرينات خفيفه لتقويه العضلات تقدر تشوفها علي شبكه الانترنت
وخذ مسكن اقراص والفنترن