اعاني من استفراغ دم متكرر مصحوب بامساك شديد

رقم الاستشارة الطبية: 43113
تاريخ الاستشارة: 13 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 387
زائر
اعاني من استفراغ دم متكرر مصحوب بامساك شديد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ادرس
الحالة النفسية
طبيعية
أمراض مزمنة
لا شيء
أدوية مستخدمة
تسكين ايبوبروفين
تشخيص الطبيب
التهاب بسيط بجدار المعدة

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك.
إذا كان هناك قئ دموي فمن المحتمل يكون بسبب قرحه بالمعدة أو دواللي بالمرئ.
أنصح حضرتك بالتوقف عن تعاطي بروفين ومشتقاته لأنه قد يسبب تدهور في القرحه ويجعلها تنزف بشده.
أنصح حضرتك بعمل منظار علوي علي المعده . وعلاج controloc 40mg قرص ٣ مرات يومياً.

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
لو الدم غامق مثل القهوه يبقي ده قرحه معده ولو احمر قاني يبقي من دوالي مريء
ارجو عمل منظار ع المعده للتشخيص
حللي صورة دم وميكروب حلزوني براز
خدي دوفلاك ١٥مل مع الوجبات لمده اسبوعين

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
لابد من عمل منظار للجهاز الهضمى وسونار على البطن والحوض وتحليل جرثومة المعدة ومعامل الألتهاب وعمل صورةدم كاملة وعوامل نزف وتجلط ويمكن استخدام فيتامين ك وومتابعة االضغط والعلامات الحيوية وعمل حقنة شرجية يلاكتيلوز ومراجعة طبيب الجهازالهضمى وربنايعافيك