استيقاظ الطفل عدة مرات بالليل

رقم الاستشارة الطبية: 13593
تاريخ الاستشارة: 7 أكتوبر 2020
أجوبة: 5 / مشاهدات: 1641
زائر
بنتي عمرها سنه و 5 شهور لما بتنام وقت القيلوله بتنام كويس الحمدلله لكن ف نوم بالليل بتصحى على كذا فتره ساعات تزن كتير وتتقلب على وشها وضهرها وتلف ف السرير كأنها مش مرتاحه وبتقعد ترف ف رجلها وترفص رغم انى بكون ادتها الحليب وغيرت الحفاض وبتتكرر كذا مرا بالليل
وساعات تصحى بصراخ عالي جدا وهي مغمضه عنيها بفضل انادي عليها عشان تفتح وتفوق لو دا كابوس او كدا مش بتفتح وتفضل تعيط فتره كبيره ولما اهديها وتنام ترجع تعيط تاني بتعب معاها جدا
وساعات قبل ماتنام بديهاوا للمغص او مسكن عشان لو وجع في بطنها او ألم بسبب التسنين بس برده بنصحى وتزن ومش عارفه اتصرف معاها

الجنس
أنثى
العمر
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
One alpha

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
ألف سلامة لبنت حضرتك
إن شاء الله الموضوع بسيط ممكن يكون الطفلة عندها ديدان هيا اللي بتخليها تعيط كده بليل لذلك ينصح بعمل تحليل براز ومراجعة طبيب اطفال للكشف وكتابة العلاج المناسب

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
لا داعي للقلق فمعظم الأطفال فترة الليل يصحوا كثيرا و قد يكون بدون سبب.. فقط الاستيقاظ من أجل اللعب و الانطلاق و يمكن إعطائها قليل من النعناع كمهدئ أو اطعامها فقد تكون جائعة... و قد يكون السبب هو التسنين و التهاب اللثة لكن لا يفضل ابدا إعطائها جل التسنين لأنه يضر بصحتها....و يمكن جعلها تشاهد محتوى كرتوني مفضل ..فالاطفال معظمهم مزعجين خلال الليل.. مع التمنيات بدوام الصحة والعافية

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
معظم الأطفال يصحو كثيرا في هذا السن من غير سبب وممكن أن يكون نتيجة جوع فيجب إطعامها جيدا قبل النوم وممكن أن يكون مغص وعليكي إعطائها دواء للمغص مثل فسيرالجين ويعطي ٢سم عند اللزوم وممكن أن يكون أن يكون من التسنين فإذا كانت بتسنن فيمكنك استخدام جيل التسنين مثل dentinox جيل استخدام كمية صغيرة منة ووضعه علي اللثة عند اللزوم.

Dr. Nada Rageb

طبيب معتمد
الامر بسيط لا داعى للقلق معظم الاطفال فى هذا السن يستيقظون من النوم اكثر من مره وخاصه اذا كانت نائمه فتره طويله فى اثناء اليوم بالنهار وقد يرجع السبب الى احتياجها للشرب او الرضاعه او للهو واللعب واستكفائها من فتره النوم وقد يرجع الى مغص فى البطن او الام التسنين واللثه او لدغ حشره او الجو الحار والتعرق او البرد الشديد او بلل الحفاض ليلا هناك اسباب عديده بالفعل لذلك احرصى على تجنب هذه الاسباب قدر الامكان مع تهيئه جو مناسب للغرفه واضاءه خافته وتشغيل بعض من الموسيقى الهادئه والتى تسمى بالضوضاء البيضاء لتهدئه الطفل ومساعدته على الاسترخاء والنوم وتجنب نومها لفترات طويله صباحها ومحاوله ايقاظها للعب واللهو حتى تنام ليلا بعمق

Dr. Hagar Gomaa

أخصائي أنف وأذن وحنجرة
لو يوجد خنفرة دائما وقت النوم
او صوت شخير اثناء النوم
او تستيقظ على ضيق ف النفس كأنها تختنق
لابد من فحص اللحمية خلف الانف
مع استبعاد الأسباب السائق ذكرها
الف سلامه