المشكله لا تخصني وإنما تخص أختي الكبيره أظن إنها تدخل في مرحله اكتئاب بقالها تقريبا أسبوعين نفسيتها تعبانه بدون سبب ظاهر هي طبيعتها لما بتضايق من...

رقم الاستشارة الطبية: 39594
تاريخ الاستشارة: 3 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 309
زائر
المشكله لا تخصني وإنما تخص أختي الكبيره ،أظن إنها تدخل في مرحله اكتئاب ،بقالها تقريبا أسبوعين نفسيتها تعبانه بدون سبب ظاهر ،هي طبيعتها لما بتضايق من أي حاجه بتتكلم علطول وبتحكيلي كل حاجه ،مش كتومه يعني وكل حاجه بتحس بيها باقولها ف هي فعلا متعرفش سبب الحزن أو الله أعلم ، ده غير إنها بقالها فتره مش بتنام بليل خالص ،مبتنامش غير لما الصبح يطلع ،وفاقده الشغف كده ومش طبيعتها خالص ،يعني هي ف البيت دايما بتكون عامله دوشه وصوت كده دلوقتي لا بتقعد ف الاوضه ساكته ،أنا خايفه عليها ،ياريت تقولولي أتصرف معاها إزاي عشان تطلع من الحاله دي وتتحسن ،والمعلومات إللي هحطها هتكون معلومات عن أختي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مُدرسه إنجليزي
الحالة النفسية
مش كويسه خالص

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
السلام عليكم
المشكله لا تخصني وإنما تخص أختي الكبيره ،أظن إنها تدخل في مرحله اكتئاب ،بقالها تقريبا أسبوعين نفسيتها تعبانه بدون سبب ظاهر ،هي طبيعتها لما بتضايق من أي حاجه بتتكلم علطول وبتحكيلي كل حاجه ،مش كتومه يعني وكل حاجه بتحس بيها باقولها ف هي فعلا متعرفش سبب الحزن أو الله أعلم ، ده غير إنها بقالها فتره مش بتنام بليل خالص ،مبتنامش غير لما الصبح يطلع ،وفاقده الشغف كده ومش طبيعتها خالص ،يعني هي ف البيت دايما بتكون عامله دوشه وصوت كده دلوقتي لا بتقعد ف الاوضه ساكته ،أنا خايفه عليها ،ياريت تقولولي أتصرف معاها إزاي عشان تطلع من الحاله دي وتتحسن ،والمعلومات إللي هحطها هتكون معلومات عن أختي
أهلاً بك شيماء
نقدر بالفعل اهتمامك لأختك ، هذه بالفعل أعراض اكتئاب ، من الضروري أن تشعر بدعم عائلي ، حاولوا أن تجعلوها تغير جو أو تقلل الضغط النفسي الواقع عليها. تأكدي من عدم تعرضها لصدمة عصبية ، حاولي أن لا تتركيها لوحدها ، اهتمي بيها قدر الإمكان، للاسف لا يفضل وصف علاج مضاد للاكتئاب عن بعد لكن أن زادت الحالة يمكنك زيارة اقرب طبيب نفسي لمساعدتك. شكراً لاستخدامكم موقع طبيب. نتمنى لكم السلامة والعافية.