خالي يعاني من امراض نفسية شديدة كان بياخد علاج زمان لكن وقف العلاج من تلت الي اربع سنين مش فاكر بالظبط وكان هناك منه رفض تام عشان يرجع للعلاج...

رقم الاستشارة الطبية: 39560
تاريخ الاستشارة: 2 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 248
زائر
خالي يعاني من امراض نفسية شديدة كان بياخد علاج زمان لكن وقف العلاج من تلت الي اربع سنين مش فاكر بالظبط و كان هناك منه رفض تام عشان يرجع للعلاج المهم الحالة دلوقتي صعبة جدا هو يعاني من فصام و وسواس قهري بدرجات متأخرة علي حسب تشخيص دكتور و معرفش يعاني من امراض زيادة ولا لا و هو عايش لوحده و رفض تماما انه يعيش مع اسرتي او اي فرد يعيش في بيته دائما يتكلم في الموبايل و هو مقفول يظن انه علي علاقة بكل رئساء العالم و انه يشتغل لحساب المخابرات و يفعل افعال غريبة منها احتفاظ البول في زجاجات مياه و احيانا يكون لديه عصبية مفرطة بدون سبب و دائما يخاف من اي شخص يقف خلفه نحن اتبعنا كل الطرق لكي ياخد علاج لكن كلها فشلت سواء في وضعها في المشروبات او الاكل لانه يسكن قريب مننا فكيف نتصرف و هل هناك امل في علاجه؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يعمل
الحالة النفسية
يعاني من فصام و وسواس قهري
أمراض مزمنة
الكولسترول
أدوية مستخدمة
يرفض تناول اي دواء
تشخيص الطبيب
وسواس قهري و فصام

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
خالي يعاني من امراض نفسية شديدة كان بياخد علاج زمان لكن وقف العلاج من تلت الي اربع سنين مش فاكر بالظبط و كان هناك منه رفض تام عشان يرجع للعلاج المهم الحالة دلوقتي صعبة جدا هو يعاني من فصام و وسواس قهري بدرجات متأخرة علي حسب تشخيص دكتور و معرفش يعاني من امراض زيادة ولا لا و هو عايش لوحده و رفض تماما انه يعيش مع اسرتي او اي فرد يعيش في بيته دائما يتكلم في الموبايل و هو مقفول يظن انه علي علاقة بكل رئساء العالم و انه يشتغل لحساب المخابرات و يفعل افعال غريبة منها احتفاظ البول في زجاجات مياه و احيانا يكون لديه عصبية مفرطة بدون سبب و دائما يخاف من اي شخص يقف خلفه نحن اتبعنا كل الطرق لكي ياخد علاج لكن كلها فشلت سواء في وضعها في المشروبات او الاكل لانه يسكن قريب مننا فكيف نتصرف و هل هناك امل في علاجه؟
أهلاً بك
بالفعل هناك علاج لكن من الضروري أما الالتزام بالعلاج أو إدخاله مصحة نفسية ، قد يتمكن هناك من تلقي العلاج بشكل أفضل. كما يجب اعلام الطبيب المعالج اولا بأول بالحالة ليتمكن من أخذ قرار العلاج بشكل أفضل ، نتمنى لكم السلامة والعافية.