عندي الم وعدم الارتياح في الخصية اليمني وعملك دوبلر علي الخصيتين وده التقرير. وباخد دافلون ٥٠٠ وCeftriaxone 1 gm IM حقنه عضل يوميا...

رقم الاستشارة الطبية: 36395
تاريخ الاستشارة: 30 ديسمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 418
زائر
عندي الم وعدم الارتياح في الخصية اليمني وعملك دوبلر علي الخصيتين وده التقرير. وباخد دافلون ٥٠٠ و Ceftriaxone 1 gm IM
حقنه عضل يوميا لمده ٥ ايام بس مفيش تحسن Dr.

Mamdouh Fayez Labib

Consultant Radiology

MAMDOUH SCAN

COLOR CODED DUPLEX STUDY:

Both testes show normal vascular anatomy of the cremasteric, capsular and centripetal arteries.

Rt. centripetal arteries show a normal flow velocity 18 cm/sec,

13 cm/sec.

**Lt. centripetal arteries show a normal flow velocity

-No evidence of testicular torsion or ischemia.

-No evidence of inflammatory disorders, epididymitis or orchitis,

-No evidence of testicular tumors or lymphoma.

Right testis revealed: Dilated venous channels at rest. The peritesticular veins measure 2.2 mm in diameter. They show increased flow with Valsalva maneuver.

Left testis revealed: Dilated venous channels at rest. The peritesticular veins

measure 4.3 mm in diameter. They show increased flow with Valsalva maneuver.

SONOGRAPHIC IMPRESSION:

Right epididymal head cysts/spermatoceles.

Right grade I refluxing varicocele.

• Left grade II refluxing varicocele.

Best regards

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
IT
الحالة النفسية
عادي
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
Ceftriaxone 1 gm IM حقنه عضل و دافلون500

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بكم.
بمراجعة التقرير المكتوب في السؤال تبين أن هناك دواللي بالخصيتين مع اختلاف الدرجه في الناحيتين والجهه اليسري أكثر.
أنصح حضرتك بعمل تحليل سائل منوي لمعرفه مدي تأثير الدوالي علي عدد وحاله الحيوانات المنوية..
إستخدام حقن مضاد حيوي غير مفيده..
يمكنك استعمال daflon وارتداء رافع خصيه تجده بالصيدليه..
تحياتي