اخفاء ندبة في الوجه منذ الطفولة

رقم الاستشارة الطبية: 32743
تاريخ الاستشارة: 27 أكتوبر 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 525
زائر
عندي ندبة في الوجه قديمة من و انا طفل عاملة زي خط رفيع و صغير مش واضح اوي و تقريبا علي مستوي الجلد بس لما تقرب منه اوي بيظهر عايز طريقة اقلله اكتر بحيث او حتي لو حد قرب ماشيفهوش او ارجع مكانه لطبيعته و الخط يخف خالص

بس مش عايز طرق ليزر يا ريت لو في كريمات تحسنها

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول

المرفقات

  • 39488616-CF88-4CA4-8D46-2CE23F09A4DA.jpeg
    39488616-CF88-4CA4-8D46-2CE23F09A4DA.jpeg
    89.8 KB · المشاهدات: 118
  • E4D4E9EC-8CA7-4A9F-BC97-6607A2B4FBB4.jpeg
    E4D4E9EC-8CA7-4A9F-BC97-6607A2B4FBB4.jpeg
    83.1 KB · المشاهدات: 95

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
اهلا بك
و الف سلامه عليك
بالنسبه للكريمات يمكنك استعمال كريم كونتراكتيوبكس دهان مرتين باليوم بشكل دائري في اتجاه واحد فقط لمدة شهر
يمكن أيضاً معالجته باستخدام جلسات ليزر و قد يحتاج إلى اكثر من جلسه

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
هذه الندبه منذ زمن طويل لذلك اول خطوه في العلاج تحسين الدوره الدمويه لهذه المنطقه ثم تغذية الجلد ببعض العناصر التي فقدها علي مر السنين اللي فاتت مثل الكولاجين والهيالورونيك اسيد
لذلك انصح بعمل جلسات ميزو سكار بمعدل جلسه كل شهر تحت إشراف طبيب متخصص
ثم استخدام كريم lascar gel
ولكن استخدام دهان موضعي بدون عمل جلسات تغذيه وترميم للجلد لا يجدي
وشكرا

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أن هذه الندبه قديمه ومنذ وقت طويل لذلك مكان الندبه فقد خصائص البشره علي المدي الطويل ولن يجدي نفعا استخدام كريمات التفتيح او كريمات الندبات المعروفة التي تساعد على تحسين الندبات الحديثة .
لكن يمكن استخدام علاج الحقن بالبلازما اوالفيلر
وقد أظهر العلاج بالبلازما تقدما ملحوظا في مثل هذه الحالات
ننصح بالعرض على اخصائي التجميل للفحص والتقييم