اختبار الحمل ايجابي بعد حدوث الاجهاض

رقم الاستشارة الطبية: 36072
تاريخ الاستشارة: 23 ديسمبر 2021
أجوبة: 4 / مشاهدات: 2123
زائر
كنت حامل في الاسبوع السادس وبعدها حصلي اجهاض واستمر نزول الدم حوالي ٣ اسابيع وبعدها توقف يومين وقعد 5 ايام وتوقف مارست الجنس 3 مرات قذف خارجي وبعدها عملت اختبار حمل منزلي طلع ايجابي هل دة معناه اني حامل ولا بسبب الهرمون بتاع الحمل ارجوك تساعدني

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
هذا ليس بحمل وإنما بسبب ارتفاع هرمون الحمل
فقد تحتاجين الي فترة ٤٠ يوما بعد الإجهاض لحدوث حمل جديد

زائر
كنت حامل في شهر 10اللي فات وبعد ما وصلت للأسبوع السادس بدأ يجيلي نزيف واتسبب في موت الجنين ومات جوة الرحم وعملت عملية واجهضته ،، الدم بعد الاجهاض استمر اكتر من 2 اسابيع وتوقف يومين بالظبط ورجع تاني 5 ايام وراح خالص
مارست جنس قذف خارجي من 3 ل4 مرات وعملت اختبارات حمل واحد بالملح وطلع ايجابي والتاني بتاع الصيدلية وطلع خط واحد سلبي نزلي نقط دم بني يوم وبعد 3, ابام نزل تاني نقطتين وبس والبريود مجاتش من وقتها ليا دلوقتي حوالي 20 يوم دة معناه انه حمل ولا لا ولا ممكن يكون هرمون الحمل القديم لسة موجود محتاجة مساعدة ضروري وممكن اتصرف ازاي

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، يمكن ان يظل اختبار الحمل المنزلي ايجابي بعد حدوث الاجهاض لفترة وذلك نتيحة لناثير هرمون الحمل بالدم
يمكنك عمل تحليل هرمون حمل رقمي quantintative BHcg للتاكد من وجود حمل جديد واعادته بعد يومين للتاكد من تضاعف الهرمون وثبات وجود الحمل من عدمه

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يستمر هرمون الحمل في الظهور باختبار الحمل المنزلي لفترة بعد حدوث الاجهاض حوالي اسبوعين ، ولذلك فانه اذا تاخرت الدورة عن موعدها بالشهر التالي لحدوث الاجهاض يمكنك عمل اختبار حمل بالدم للتأكد من وجود حمل ام لا