اتعودت انام بعد الفجر عشان دا الوقت اللي بعرف اذاكر فيه احسن ودلوقتي انا عندي امتحانات ومحتاجة دوا يخليني انام بدري ليلة الامتحان

رقم الاستشارة الطبية: 44344
تاريخ الاستشارة: 3 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 191
زائر
اتعودت انام بعد الفجر عشان دا الوقت اللي بعرف اذاكر فيه احسن ودلوقتي انا عندي امتحانات ومحتاجة دوا يخليني انام بدري ليلة الامتحان

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
جيده الي حدا ما
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
افضل شيء انك تستيقظي بدري جدا صباحا قبل الامتحان بيوم حتي لو مكنتيش نايمه كفايه قبلها بيوم ولا تنامي وقت الظهيره وادخلي سريرك الساعه ١٠ليله الامتحان ولا تفكري في شيء
اذا لم تستطيعي النوم بالرغم من ذلك
خذي كبسولة dormival قبل النوم بساعه
اشربي ينسون دافيء
ونامي في حجرة هادءه ومظلمه

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأفضل عدم اللجوء للأدوية للمساعدة علي النوم وخاصة خلال فترة الامتحانات لما تسبب لك من اعراض جانبية ونعاس خلال النهار
يمكنك التعود علي النوم مبكرا قبل الامتحانات باسبوع مثلا والمذاكرة خلال النهار ، قد يبدو الأمر صعبا خلال اول يومين وبعد ذلك تنتظم الساعة البيولوجية لديك ويصبح الامر بالتعود النوم مبكرا والاستيقاظ مبكرا وهو الافضل لصحتك بصفة عامة