إجبار مريض السرطان على اكمال جلسات الكيماوي

رقم الاستشارة الطبية: 34822
تاريخ الاستشارة: 28 نوفمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 448
زائر
انا عاوزه اسال عن حاجه والدتي مريضة سرطان دم و بتتعالج علاج كيماوي واخدت جلستين المدة بين الجلستين تلت اسابيع الدكتور قبل متعمل الجلسات قالنا ان مينفعش نجبرها انها تاخد الجلسات وتتعالج ودا لازم برغبة المريض
لكن هي دلوقت قررت انها مش عاوزه تكمل جلسات هل ينفع مينفعش نجبرها تتعالج ولازم يكون برغبتها ؟ وهل طبيعي انها تتعرض لعدوى كل شوية وحمي مرتين

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل

Dr Lamiaa Hosney

أخصائي أمراض النساء والتوليد
وعليكم السلام
شفاعا الله وعافاها مرضي السرطان يحاربون مرض لعين وصعب وذلك يؤثر علي نفسيتهم بشدة
ليس هناك أي مريض يمكن إجباره علي العلاج إلا إذا كان الأمر معديا فالسلطات تتدخل في إجباره كمان
لكن أي مرض أخر يجب أن تكون برغبة المريض فيجب التحدث معها بهدوء حتي يتسني لها تكملة الجلسات
مناعتها ضعيفة فلذلك معرضة للعدوات المتكررة والحمي

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك
يفضل عدم اجبرها علي العلاج ولةن اقناعها باهميته للعمل علي تحسن الحاله وتخفيف الالم المرض..
وعليك اقناعها بتم الطب والعلم تقدم كثيررر واصبح من السهل علاج العديد كن السرطانات ولكن بالصبر والثقة في قدرة الخالق علي الشفاء..

ونعم من المحتمل التعرض للعدوي والجمي بشكل كبير لان العلاج الكيماوي يعمل علي تقليل المناعه مما يجعل الجسم عرضه للاصابه بشكل كبيررر.... .

مع تمنياتي لكم بالصحه والعافيه