آلام في العظام مع حرقان

رقم الاستشارة الطبية: 15539
تاريخ الاستشارة: 10 نوفمبر 2020
أجوبة: 1 / مشاهدات: 226
زائر
والدتي عظمها بيوجعها وحرقان في جسمها كله ولفينا بيها عند دكاتره كتير ومفيش نتيجه ودلوقتي نايمه بقالها اسبوع ومش قادره تتحرك

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
اسباب الالام العامه بالجسم بالعظام والاعصاب كما بحالة والدتك قد تكون متعدده ولا يمكن تحديدها بدون فحص سريري وفحوصات عامه للدم وفحوصات خاصة بالعظام واشعات
الاسباب التي قد تحتاج فحص هي
اضطرابات الغدة الدرقيه والجار درقيه tsh//pth//calcium//phosphorus
هشاشة العظام ويتم عمل dexa scan اشعه
وقص الفيتامينات مثل قيتامين د وفيتامين ب١٢ و مخزون الحديد والزنك
الاورام غير الظاهرة خاصة لو موجود نقص شديد بالوزن او ارتفاع بالحرارة ويتم رعمل فحص مؤشرات اورام واشعات مقطعيه ومسح ذري للعظام