السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بعانى من سنتين من عدم...

رقم الاستشارة الطبية: 99842
تاريخ الاستشارة: 6 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 112
زائر
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بعانى من سنتين من عدم القدره على المشي لفتره طويله والم ف الاطراف مستمر والسنه دى بدأ صداع والم في الاذنين واحيانا زغلله ف العين عملت رنين على المخ ودي كانت النتيجه caudal descent of the cerebellar tonsil through the foramen magnum with distance about 5 mm.. likely chiari i malformation.
هل محتاجه جراحه ولا لا، واتعامل معاها ازاى؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة تمريض
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لسه

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
chiari malformation
هو عيب خلقي بيجعل الجمجمه ضيقه فبيزيد ضغط المخ مما يؤدي الي خروج جزء من المخ وانحشاره في قناه العامود الفقري مما يضغط علي مراكز بالجزء المحشور من المخ
والحقيقه هو اربع انواع اقلهم خطورة هو النوع الاول
وممكن يسبب اعراض عصبيه مثل الم او تنميل اطراف او صداع او مشاكل بالتوازن او ضعف عضلات وعدم قدرة علي المشي وممكن رؤيه مزدوجه وطنين اذن وفقدان سمع وممكن صعوبة نوم واكتئاب
لكن اشخاص كتير عايشين بهذا العيب لا يظهر لديهم اعراض وهؤلاء لا يحتاجون علاج
لكن لو حدثت اعراض شديده مثل عدم قدرة علي المشي بيتم جراحه في الجمجمه لتوسيع مساحه للمخ وتقليل ارتفاع ضغطه ولتصريف السائل المتراكم لذلك ارجو التحدث مع اخصائي المخ واعصاب ليكشف عليك ويشوف تضرر الاعصاب المركزيه والطرفيه ويقرر احتياجك للجراحه من عدمه

التعديل الأخير: