زيادة وزن الجسم بعد استخدام ديكسازون لفترة

رقم الاستشارة الطبية: 22485
تاريخ الاستشارة: 10 أبريل 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 587
زائر
انا خدت ديكسازون لمده 3 شهور و بطلته من شهر 12 بقالي 4 شهور مبطله اهو بس غير كل جسمي و مالي مناطق في جسمي و مش بتنزل و انا ولد و مش عارف اتصرف ازاي خصوصا ان انا رحت لدكتور قالي هينزل لوحده بس انا بقالي 4 شهور اهو و مفيش حاجه بتنزل بالعكس ده بيزيد و مش عارف اتصرف ازاي و شكلي عامل احراج

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول

Dr. Mohamed Said

أخصائي باطنة
لابد من قياس الضغط و تحليل السكر الصايم و التراكمي وهي مضاعفات استعمال الكورتيزون لمدة طويلة
واتباع نظام غذائي و ممارسة الرياضة لنزول الوزن
الف سلامة

Dr. Mostafa Abdel fattah

أخصائي أمراض الكلى
الكورتيزون من المركبات طويله المفعول و يستمر مفعولها الي 6 اشهر من بعد الايقاف نحتاج الي الاستمرار في متابعه الوزن