سلام عليكم من فضلكم سؤال حول انا مريضة سكري منذ 5اشهر...

رقم الاستشارة الطبية: 53538
تاريخ الاستشارة: 31 ديسمبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 68
زائر
سلام عليكم من فضلكم سؤال حول انا مريضة سكري منذ 5اشهر اتناول ميتوفورمين 850 بمعدل مرتين في اليوم العمر 25عام جنس انثى ممكن اعرف اسباب إصابتي بسكري رغم صغر سني وهل تناولي لحبوب منع
الحمل ممكن يكون هوا سبب إصابتي سكر تراكمي 6.10

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
1.67
الوزن
طبيعة العمل
ممرضة
الحالة النفسية
متقلبة
أمراض مزمنة
سكري
أدوية مستخدمة
ميتوفورمين 850
تشخيص الطبيب
إصابة بسكري 2

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الحقيقه لازم نتاكد انك مريضه سكر فعلا ولو انت مريضه سكر من النوع الثاني فغالبا ده بيبقى وراثي
لكن ممكن في صغر سنك يكون السكري من النوع الاول و الذي بيحتاج انسولين لعلاجه والذي غالبا بيتم اكتشافه بالصدفه ويكون السكر عالي جدا جدا لدرجه انه بيسبب غيبوبه
ولتاكيد تشخيص السكر من النوع الاول بتعمل تحليل c peptide
بيطلع منخفض
ولكي نتأكد انك انت مريضه سكري من النوع الثاني لا نكتفي بتحليل وا حد طبعا ويجب عمل تحليل سكر صائم
وطبعا وزنك الزائد ممكن يكون مسبب مقاومه انسولين وحيث يوجد انسولين بكميه كبيره في دمك لان الخلايا اصبحت غير حساسه للانسولين فطبعا التخسيس وتنظيم الاكل وعدم الاكل بين الوجبات وايضا المتفورمين سيساعدك