انا جوزي كان مسافر خت حقنه منع الحمل الشهريه اول مره...

رقم الاستشارة الطبية: 49954
تاريخ الاستشارة: 30 سبتمبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 40
زائر
انا جوزي كان مسافر خت حقنه منع الحمل الشهريه اول مره ختها كنت كويسه وبعد مرجع بكام يوم نزل ندم كتير فضل 8ايام وجبت علاج وقفه تاني شهر كان بينزل شويه ويقف شويه حتي لو مفيش علاقه بينزل برضو المفروض اصلي عادي مع الدم ولا مينفعش لما كان بينزل دم بسيط كنت بغير واصلي عادي انما دلوقتي نازل كتير شويه مش عارفه دا سببه ايه والمفروض اتعامل معاه ازاي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
تمام
أمراض مزمنة
الغده ونقص ف الكرتزون
أدوية مستخدمة
دوا الغده وكرتزون

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
حقنه الشهر هي ضمن وسائل منع الحمل احاديه الهرمون و تحتوي علي استروجين وطبعا اي وسيله هرمونيه لمنع الحمل
ممكن تسبب نزيف لانها هرمونات خارجيه بتؤثر علي جدار الرحم
لكن ممكن يكون هذا النزيف بسبب ان لسه جسمك لم يتعود على الهرمون الخارجي
وبالنسبه للصلاه فان اي دم يزيد عن وقت دورتك فهذه استحاضه بتقدري تغتسلي وتعيشي حياتك عادي
وبالنسبه لتكرار النزيف بسبب الحقنه ذات الهرمون الواحد ممكن تستخدمي اقراص diocid c لمده خمس ايام حتى يرتفع الدم
ولو تكرر النزيف لمده ثلاث دورات
فانك يجب ان تغيري الوسيله وممكن تستخدمي اللولب الهرموني