فقدت السيطرة على جسمي وحصلي تشنجات في جسمي كله ووجهي وتغيرات في نبض القلب وأما فوقت نصي الشمال وكلامي كان تقيل عملت تحليل كالسيوم وكانت النتيجة...

رقم الاستشارة الطبية: 44340
تاريخ الاستشارة: 3 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 628
زائر
فقدت السيطرة على جسمي وحصلي تشنجات ف جسمي كله ووجهي وتغيرات ف نبض القلب، وأما فوقت نصي الشمال وكلامي كان تقيل
عملت تحليل كالسيوم وكانت النتيجة قليلة
اخدت حقنة واحدة devarol s
وبرشام calcitron, vedipex, myolgin
جسمي بيورم أطرافه والحقنة من ٣ ايام لسا اثرها مؤلم ووارم، والمفروض دكتور الاستقبال كان قايلي كل ٣ ايام حقنة لكن محددليش كمية ولا لفترة اد ايه
ودماغي بتهيج وأعصابي وتركيزي بفقدهم من الألم والتشنجات
اكمل ع العلاج فترة ولا اعمل ايه ؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مجال الميديا
الحالة النفسية
ضغط نفسي جامد واكتئاب قبل العلاج، ولكن توقعت بسبب تأثير الكالسيوم على دماغي
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
calcitron, vedipex, myolgin
تشخيص الطبيب
نقص كالسيوم، ومن سنة زرت طبيب مخ وأعصاب علشان هيجان دماغي والألم والصداع الداعم والنفسية الغير مستقرة عملنا تحاليل غدة وقال مفيش حاجة ف تخصصه، وزرت أنف واذن وقال تضخم ف غضروف ولكن ميعملش كل الالم ده وده مش تخصصه

المرفقات

  • IMG_20220603_002126.jpg
    IMG_20220603_002126.jpg
    3.5 MB · المشاهدات: 158

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
حقنه ديفارول اس لا تؤخذ كل ٣ايام
خذها بعد شهر من الآن وبعد ٦شهور
حتي لا يحدث تسمم فيتامين د
اعمل تحليل وظائف كلي
خذ calmag قرص يوميا لمده شهر
اعمل رسم مخ لمعرفه اذا كان سبب التشنجات بالمخ
ممكن يكون في مشكله بالغده الجادرقيه ال parathyroid gland
اعمل تحليل pth وهو هرمون غدة الدرقيه
واعمل تحليل مغنسيو م و فوسفات

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يتم تحديد جرعة فيتامين د وفقا لنسبة الفيتامين بالدم بعد عمل التحليل
وفي الغالب لا تستخدم حقن devarol بهذا التكرار لاحتوائها علي تركيز عالي من فيتامين د ويتم تناولها مرة كل ٦ أشهر ولكن قد تستعمل لفترات أقل من ذلك مع وجود نقص بالكالسيوم وفيامين د ، قد تصل إلي مرة شهريا
يجب عمل تحليل serum ionized calcium , magnesium
Serum vitamin d3 لمتابعة تحسن نسبة الفيتامين بالدم مع العلاج