‎الرجاء مراجعة الطبيب للحصول على شرح نتائج الفحوصات © CLINICAL INDICATION infertility TECHNIQUE AND FINDINGS The cervical opening was...

رقم الاستشارة الطبية: 50450
تاريخ الاستشارة: 12 أكتوبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 122
زائر
‎الرجاء مراجعة الطبيب للحصول على شرح نتائج الفحوصات ©

CLINICAL INDICATION: infertility

TECHNIQUE AND FINDINGS:

The cervical opening was cannulated using balloon

catheter.

Then under fluoroscopic guidance, contrast

was injected.

Multiple fluoroscopic spot films are obtained

and reveals:

Normal uterine cavity in shape and size with no

filling defect.

Both fallopian tubes are patent.

There are bilateral free peritoneal spillage were seen. The patient tolerated the procedure with no

complications.

CONCLUSION:

Normal uterine cavity.

Patent fallopian tubes.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربه منزل
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
‎الرجاء مراجعة الطبيب للحصول على شرح نتائج الفحوصات © CLINICAL INDICATION: infertility TECHNIQUE AND FINDINGS: The cervical opening was cannulated using balloon catheter. Then under fluoroscopic guidance, contrast was injected. Multiple fluoroscopic spot films are obtained and reveals: Normal uterine cavity in shape and size with no filling defect. Both fallopian tubes are patent. There are bilateral free peritoneal spillage were seen. The patient tolerated the procedure with no complications. CONCLUSION: Normal uterine cavity. Patent fallopian tubes. ‎ ‎ ‎

المرفقات

  • 4CA7DBA9-024D-4B45-BDC1-266968570C76.png
    4CA7DBA9-024D-4B45-BDC1-266968570C76.png
    550 KB · المشاهدات: 62

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
هذه تقنيه تسمى اشعه بالصبغه على الرحم وقنوات فالوب بيشرح في هذه التقنيه كيف تدخل الصبغه من المهبل وتنتشر في الرحم وتخرج من القنوات تنزل الى البريتون هذا يبين انه لا يوجد تليف او انسداد بقنوات فالوب ويؤكد ان السيدة عندها الرحم ليس به عيوب خلقيه ولا انسداد في قنوات فالوب بسبب تليف