وجع في المعدة بعد تناول أي طعام

رقم الاستشارة الطبية: 13623
تاريخ الاستشارة: 7 أكتوبر 2020
أجوبة: 5 / مشاهدات: 345
زائر
انا سافرت امبارح من دولة لدولة وكنت جعان جدا وبطني وجعتني اكلت ساندوتش بس ماحسيتش بشبع وبعدين اكل وشبعت بس بعدها بمدة يمكن تقريبا اكتر من سبع ساعات من وقتها اي حاجه تنزل معدتي بتوجعني والآلم زي الم برد المعدة فا عاوز اعرف دا ايه وعلاجه اي

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Hagar Gomaa

أخصائي أنف وأذن وحنجرة
هل يوجد ميل للقئ او ترجيع او اسهال او سخونيه ؟

Dr. Hagar Gomaa

أخصائي أنف وأذن وحنجرة
الف سلامه
ان شالله تعب بسيط سيتحسن مع العلاج الآتي
هيلسيك ٤٠ مجم كبسوله صباحا اسبوعين
موتليوم اقراص قرص كل ٨ ساعات قبل الاكل ب نصف ساعه لمدة اسبوع
تفادى هذا الاسبوع الأكلات الحارة والدسمة والقهوة والنسكافيه والشاي والجنزبيل
الف سلامة

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
يحدث ألم المعدة وحرقتها أحيانا بشكل عرضى نتيجة لتغيير نوعية طعامك.
لا داعى للقلق فهذه مشكلة شائعة خصوصا عند تناول أطعمة خارج البيت.
يمكنك تناول أقراص بنتازول قرص يوميا .
اذا استمر الألم ولم يتحسن بالعلاج يفضل مراجعة طبيب الباطنة للفحص.

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
هذا الألم يكون غالبانتيجة التهاب بالمعدة فعليك تناول وجبات خفيفة مثل الأكل المسلوق وتجنب الأكلات الحارة والدسمة والمقلية والشاي والقهوة ويمكنك تناول أقراص أوميز ٤٠مجم قرص يوميا قبل الفطارو أقراص مضادة للتقلصات مثل الفسيرالجين قرص كل ٨ ساعات وألف سلامه علي حضرتك