هل يمكن تغيير حبوب الرضاعة ميكرولت إلى نوع حبوب رضاعة أخرى ولكن لاتسبب نزيف ولو ممكن أغير إمتى ونوع إيه ابنتى ٤شهور مع العلم أنى أستخدم حبوب...

رقم الاستشارة الطبية: 43023
تاريخ الاستشارة: 12 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 533
زائر
هل يمكن تغيير حبوب الرضاعة ميكرولت إلى نوع حبوب رضاعة أخرى ولكن لاتسبب نزيف؟ ولو ممكن أغير إمتى؟ ونوع إيه؟ ابنتى ٤شهور
مع العلم أنى
أستخدم حبوب دايسنون وكابرون والنزيف لايتوقف وأشعر بحرقة
لانى سألت الدكتورة قالتلى مينفعش
تتغير علشان الرضاعة!!
وسألت دكتور تانى قالى ممكن تتغير للنوع اللى فى الصورة(مش عارفة اسمه إيه) مين فيهم الصح ؟
Screenshot_2022-05-10-18-54-46-96_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
أمراض مزمنة
قولون عصبى
أدوية مستخدمة
حبوب ميكرولت/دايسنون/كابرون
تشخيص الطبيب
قالتلى استمر على حبوب ميكرولت ومينفعش تتغير وكل ما ينزل دم استخدم دايسنون اول ولو مجابش نتجيه اخد معاه كابرون
التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
حبوب الرضاعه لو اتاخدت كل يوم ف وقتها بالدقيقه حيكون افضل للكفاءة في منع الحمل وعشان متعملش تنقيط

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، أقراص ovunhipta اقوي في القدرة علي منع الحمل من ميكرولوت ويجب تناولها في نفس الموعد تماما بلا تقديم أو تأخير ولو لخمس دقائق ، لاكتشاف سبب النزف يجب عمل تحليل صورة دم كاملة ونسبة التجلط
يمكنك تناول أقراص دايسينون وكابرون مع حدوث التنقيط ، يستمر التنقيط خلال الأشهر القليلة الأولي فقط من استعمال حبوب منع الحمل الأحادية ويتحسن الأمر مع الوقت

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
هو من المعروف ان الميكرولوت ق هى الانسب بالنسبة للرضاعة أو ل ستة أشهر وبعدها بيتم تغيرها لنوع اقوى واذا كانت كمية الدم بسيطة ولا تسبب لكى مشكلة بمعنى انها تؤثر على الضغط وتسيب لك فقر دم فعليك بعمل صورة دم كاملة يمكن استخدام روتاسى بجانب الادويةالمذكورة أو فيتامين ك امبول وان لم تتحسن فعليك باستبدالها بمراجعة الطبيب وربنايعافيك